Vyöruusu: mitä se on ja miten siitä pääsee eroon?

Joka vuosi monet lapset saavat edelleen vesirokon. Lähes kaikki lapset joutuvat kohtaamaan sen jossain vaiheessa. Normaalisti tämä ei ole kovin vaarallista, sillä vesirokko on suhteellisen vaaraton. On kuitenkin totta, että vesirokon sairastanut lapsi voi sairastua myöhemmin uudelleen. Virus voi jäädä iholle huomaamatta. Tämän seurauksena syntyy vyöruusu. Mikä on vyöruusu, mistä sen saa ja miten siitä pääsee eroon?

Mikä on vyöruusu?

Vyöruusu on virusinfektio, joka voi aiheuttaa kivuliaan ihottuman. Vaikka vyöruusu voi esiintyä missä tahansa kohtaa kehoa, se on yleensä yksittäinen rakkulakaistale, joka muodostuu vyötärön vasemmalle tai oikealle puolelle. Joskus vyöruusu voi muodostua myös silmän ympärille tai toiselle puolelle kaulaa tai kasvoja. Tämän ihosairauden erityispiirre on, että se rajoittuu yhdelle puolelle kehoa, mikä helpottaa sen havaitsemista. Voit tietenkin kääntyä lääkärin tai klinikan puoleen, jos haluat olla varma, että sinulla todella on vyöruusu.

Mikä aiheuttaa vyöruusun?

Vyöruusun aiheuttaa varicella-zoster-virus. Varicella-zoster-virus kuuluu herpesviruksiksi kutsuttujen virusten ryhmään. Se on sama virus, joka voi aiheuttaa huuliherpeksen tai vesirokon. Vesirokon ja vyöruusun aiheuttava virus ei ole täsmälleen sama virus kuin sukupuolielinten herpestä aiheuttava virus. Jälkimmäinen on erityinen sukupuolitauti, joka tarttuu yhdynnässä.

Elimistön infektio

Kun olet sairastanut vesirokon, virus tarttuu hermokudokseen lähellä selkäydintä ja aivoja. Virus on tällöin kuitenkin epäaktiivinen, joten et huomaa sitä enää koskaan. Vuosia myöhemmin virus voi yhtäkkiä aktivoitua uudelleen ja aiheuttaa vyöruusun. Kaikki vesirokon sairastaneet eivät tietenkään saa vyöruusua.

Vyöruusun syy on edelleen epäselvä. Yksi mahdollisuus on, että se johtuu immuunijärjestelmän heikkenemisestä iän myötä. Vyöruusu on yleisempi iäkkäillä aikuisilla ja ihmisillä, joiden immuunijärjestelmä on jo luonnostaan heikko. Vaikka vyöruusu ei ole hengenvaarallinen sairaus, se voi olla hyvin kivulias. Onneksi näytämme sinulle yhden tällaisen lääkkeen, joka ainakin auttaa sinua pääsemään eroon vyöruususta nopeasti.

Vyöruusun oireet

Vyöruusun oireet tuntuvat usein vain pienessä osassa kehoa. Oireita ovat

  • kipu, kirvely tai kirvely ihottumassa
  • ihon kosketusherkkyyn
  • punainen ihottuma, joka ei häviä
  • kosteat rakkulat, jotka voivat avautua ja aiheuttaa kuoren muodostumista
  • ihon kutina.

Kipu on yleensä ensimmäinen oire. Joillekin se voi olla todella tuskallista. Riippuen siitä, missä kipu sijaitsee, sitä voidaan joskus luulla keuhkoissa tai sydämessä esiintyväksi vaivaksi. Jotkut ihmiset kärsivät kivusta ilman, että heillä on koskaan ihottumaa, mikä vaikeuttaa diagnoosin tekemistä. Tällaisissa tapauksissa on aina suositeltavaa kääntyä lääkärin tai erikoislääkärin puoleen.

Vyöruusun hoito

Voit halutessasi mennä lääkäriin hakemaan voidetta, mutta meillä on paljon parempi vaihtoehto. Internetistä voi helposti ostaa useita lääkkeitä, joten lääkärikäynti ei välttämättä ole tarpeen. Monien mielestä tämä on erittäin kätevää, koska lääkärissä käynti koetaan vaivalloiseksi. Tällä hetkellä kaksi suosituinta vyöruusun hoitoon tarkoitettua lääkettä ovat Famciclovir ja Zovirax. Helpottaaksemme tilannetta olemme selittäneet nämä lääkkeet lyhyesti alla, jotta tiedät, mitä odottaa:

  • FamkikloviiriFamkikloviiri tunnetaan hyvänä lääkkeenä herpes simplex -viruksen tyypin 2 tai sukupuolielinten herpeksen hoitoon. Kuten olet lukenut, vyöruusu on yksi herpesviruksista, joten se on erinomainen tapa hoitaa sitä. Tuote soveltuu ihmisille, joilla on heikko immuunijärjestelmä. Jos tätä hoitomuotoa käytetään varhaisessa vaiheessa, voit parantaa vyöruusun nopeasti.
  • Zovirax Zovirax on toinen lääke, jota voit ottaa vyöruusun hoitoon. Se soveltuu lähes kaikkiin mahdollisiin herpesviruksen aiheuttamiin sairauksiin. Vyöruusun hoidon lisäksi se sopii myös huuliherpeksen hoitoon. Tätä tuotetta on saatavana tabletteina, mutta on myös mahdollista valita liukeneva tabletti tai erityinen voide. Näin voit käyttää tuotetta sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Vyöruusu on ärsyttävä vaiva, mutta siitä eroon pääseminen ei ole mahdotonta. Päinvastoin vyöruusun hoito on melko helppoa useiden käsikauppalääkkeiden ansiosta. Jos oireesi ovat hyvin vakavia, suosittelemme aina lääkärissä käyntiä mahdollisimman pian. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että pääset eroon vyöruususta hetkessä näiden hoitojen avulla.

Add to cart