Osta kodeiinia ilman reseptiä

Mitä kodeiini on?

Kodeiini on yskänlääke ja toimii myös kipulääkkeenä, joka lievittää esimerkiksi kuukautiskipuja, päänsärkyä, hammassärkyä ja nivelkipuja. Kodeiinia voi ostaa tabletteina ja juomana.

Mihin kodeiinia käytetään?

Kodeiini voi lievittää rintakehän kuivaa yskää. Tätä yskää esiintyy, kun kurkku ja keuhkot ärsyyntyvät esimerkiksi flunssasta tai savuisesta ympäristöstä. Kuiva yskiminen voi olla hyvin hankalaa erityisesti öisin, ja se voi häiritä unta.

Lisäksi tätä lääkettä käytetään joskus yhdessä parasetamolin kanssa lievittämään esimerkiksi kuukautiskipuja, päänsärkyä, hammassärkyä ja nivelkipuja. Kodeiinia voidaan käyttää myös yksinään kivun lievittämiseen.

Miten kodeiini toimii?

Kodeiini vähentää yskää. Yskimistä halutaan vähentää, jos yskä on jatkuvaa. Jos sinulla on kipua, kodeiini vähentää kipuärsykkeen voimakkuutta. Tunnet vähemmän kipua ja reagoit siihen rauhallisemmin. Kodeiini vaikuttaa nopeasti (puolen tunnin kuluessa) ja kestää kolmesta neljään tuntia. Kysy lääkäriltäsi oikeaa annosta.

Annostelu
Tabletit otetaan puolen lasillisen veden kanssa. Juomat otetaan lusikalla. Jos sinulla on yskää, käytä tätä lääkettä, kunnes oireet ovat hävinneet. Tämä kestää yleensä useita päiviä (enintään 3 päivää). Jos käytät tätä lääkettä kipuun, käytä sitä mahdollisimman lyhyen aikaa ja säännöllisesti. Odota vähintään 6 tuntia tablettien välillä, äläkä käytä sitä yli 3 päivää.

Kuinka tehokasta kodeiini on?

Kodeiini hillitsee tehokkaasti ärsyttävää yskää ja lievittää kipua. Älä käytä tätä lääkettä, jos sinulla on flegmaattinen yskä. Tällöin yskiminen on tarpeen liman poistamiseksi. Jos kärsit ärsyttävästä yskästä, yritä ensin vähentää aiheuttavia tekijöitä (tupakointi, savuinen ympäristö, kurkun puhdistaminen). Jos yskä ei hellitä, voit kokeilla kodeiinia. Ota tätä lääkettä niin kauan kuin sinulla on ärsyttävä yskä. Älä ota sitä yli 3 päivän ajan. Jos yskä jatkuu vielä kahden viikon kuluttua, ota yhteys lääkäriin.
Jos käytät tätä lääkettä kipuun, ota sitä mahdollisimman lyhyen aikaa saadaksesi tehokasta helpotusta. Tämän lääkkeen käyttö voi aiheuttaa ummetusta, mistä syystä sinun tulisi juoda runsaasti nesteitä ja syödä kuitupitoisia ruokia (hedelmiä ja vihanneksia). Voit myös käyttää laksatiivia.

Jos otat yli 20 mg kodeiinia kerralla tai kolme kertaa päivässä, älä aja autoa ensimmäisten kahden viikon aikana. Voit jälleen ajaa autoa, kun sivuvaikutuksia ei enää ole. Kodeiinilla ja alkoholilla on uneliaisuutta aiheuttava yhteisvaikutus.

Add to cart