Miesten erektiohäiriö on yleinen vaiva

Miehet voivat kärsiä impotenssista (erektiohäiriö). Tämä on erittäin epämiellyttävä tila, jossa penis ei yhdynnän aikana kovetu tarpeeksi tai tarpeeksi pitkäksi aikaa. Tämä johtuu siitä, että peniksen seinämien verisuonet supistuvat eivätkä anna veren virrata riittävästi.
Impotenssi on yleistä nuorilla miehillä.

Impotenssi johtuu usein stressistä ja muista psykologisista tekijöistä. Esimerkiksi uusi romanttinen suhde voi aiheuttaa paineita, mutta myös seksuaalinen trauma ja esiintymispelko ovat yleisiä syitä.

Lisäksi tietyt sairaudet voivat lisätä erektiohäiriöiden todennäköisyyttä: diabetes, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli. Alkoholi ja huumeet pahentavat vaivaa.

Nuorten miesten lisäksi myös vanhemmat miehet (yli 50-vuotiaat) kärsivät erektiohäiriöistä. Alankomaissa noin 14 prosenttia yli 18-vuotiaista miehistä kärsii erektiohäiriöstä.

Tanskalaisten ja ranskalaisten lääkäreiden tutkimus osoittaa nyt, että ibuprofeeni voi myös aiheuttaa impotenssia pitkäaikaisessa käytössä. Ibuprofeeni on esimerkiksi päänsärkyyn, lihaskipuihin, kihtiin ja niveltulehdukseen, niveltulehdukseen käytettävä kipulääke ja tulehduskipulääke.

Ibuprofeeni vaikuttaa testosteronin tuotantoon. Nuoret miehet (18–35-vuotiaat) tuottavat jopa neljänneksen vähemmän testosteronia, kun he ottavat 1200 mg ibuprofeenia päivässä (2 annosta).

Tutkituille miehille kehittyi hypogonadismi 6 viikon kuluttua. Testosteronin puute, joka johtuu sukurauhasten heikentyneestä toiminnasta. Tavallisesti tämä tila esiintyy vain vanhemmilla miehillä tai ketjupolttajilla.

Vähentynyt testosteroni aiheuttaa väsymystä, heikentynyttä lihaskuntoa ja erektiohäiriöitä.

Lisäksi ibuprofeeni vähentää prostaglandiinin vapautumista. Tämä on hormonin kaltainen aine, joka laajentaa peniksen verisuonia erektion aikana.

Jos tästä aineesta on puutetta, verisuonet supistuvat, ja siksi vähemmän verta pääsee virtaamaan penikseen. Penis ei kovetu tarpeeksi tai se ei pysty säilyttämään kovuuttaan tarpeeksi kauan.

Testosteroni väheni tilapäisesti koehenkilöillä. Tutkijat pelkäävät, että seuraukset voivat olla pysyviä, jos ibuprofeenia käytetään pitkään.

Kööpenhaminan yliopiston tutkija David Møbjerg Kristensen on myös huolissaan ibuprofeenia pitkään käyttävien miesten hedelmällisyydestä. On mahdollista, että myös tämä voi vaikuttaa. Ole siis erittäin varovainen ibuprofeenin pitkäaikaisessa käytössä ja ota huomioon mahdolliset lisäriskit.

Erektio-ongelmien hoitamiseksi sinun on ensin yritettävä poistaa laukaisevat tekijät (esimerkiksi stressi, suorituskyvykyyn liittyvä ahdistus tai parisuhdeongelmat). Jos tämä ei tunnu auttavan, voit pyytää lääkäriä määräämään sinulle vaivaan sopivaa lääkettä.

Voit esimerkiksi ottaa Caverjectia, joka saa peniksen verisuonet avautumaan paremmin erektion aikana. Huomaa, että tämä lääke auttaa vain silloin, kun olet seksuaalisesti kiihottunut. Lue pakkausseloste ennen lääkkeen käyttöä.

Add to cart