Zantac

alk. 58,30 

james
( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
Vaikuttavat aineet Ranitidiini
Osasto:

Kuvaus

Mikä on Zantac?

Zantac on lääke, jota käytetään gastroesofageaalisen refluksitaudin (GERD) hoitoon. Zantacin vaikuttava aine on ranitidiini, joka on histamiinireseptorin (H2-) salpaaja. Saatavana 150 ja 300 mg:n tabletteina ja siirappina.

Mihin tätä lääkettä käytetään?

Zantacia käytetään gastroesofageaalisen refluksitaudin (GERD) hoitoon. Myös liitännäisoireita, kuten närästystä, voidaan lievittää tällä lääkkeellä. GERD:lle on ominaista polttava tunne rinnassa, epämiellyttävä maku suussa ja nielemisvaikeudet tai -kipu. Mahahappo virtaa mahalaukusta takaisin ruokatorveen. Tämä johtuu yleensä siitä, että ruokatorven alempi sulkijalihas ei toimi kunnolla tai mahalaukun paine on liian korkea. Tämä paine voi johtua liiallisesta ruoan syönnistä tai liian usein tapahtuvasta rasvaisen ruoan nauttimisesta. Myös liika alkoholi voi aiheuttaa tämän.

Miten Zantac toimii?

Vatsa tuottaa mahahappoa histamiinin avulla, joka sitoutuu H2-reseptoreihin. Ranitidiini on H2-reseptorin salpaaja. Tämä aine estää histamiinia sitoutumasta reseptoreihin. Tuloksena on, että vatsahappoa tuotetaan vähemmän ja kärsit siksi vähemmän närästyksestä.

Tabletit

Ota 150 g kahdesti päivässä. Vain vakavissa ongelmissa voit käyttää suurempaa annosta.
12 tunnin välein.
Ota kokonaisena veden kanssa.

Siirappi

2 ruokalusikallista 5 ml kaksi kertaa päivässä.

Kuinka tehokas tämä lääke on?

Kuka tahansa voi kärsiä närästyksestä. Liikalihavilla ja raskaana olevilla naisilla on suurempi todennäköisyys sairastua. Tämän kohderyhmän vatsaan kohdistuu enemmän painetta, mikä voi aiheuttaa närästystä.

Tämä lääke tehoaa 4–8 viikon käytön jälkeen. Jos sinulla on vaurioitunut ruokatorvi tai haavauma, on tehokkainta lisätä päivittäistä annosta.

Seuraavia haittavaikutuksia voi esiintyä tätä lääkettä käytettäessä:

Vatsakipu, ummetus, pahoinvointi tai oksentelu. Harvinaisissa tapauksissa saatat saada ihottumaa ja maksan toiminta voi muuttua. Poikkeustapauksissa voi esiintyä mustelmia ja hallusinaatioita sekä huimausta, näön hämärtymistä ja päänsärkyä.

Älä yhdistä Zantacia seuraavien lääkkeiden kanssa: propranololi, varfariini, glipitsidi, triatsolaami…. Luettelo ei ole täydellinen, ja sitä voidaan laajentaa. Katso pakkausseloste. Voit ajaa autoa, jos haittavaikutukset, kuten näön hämärtyminen, eivät häiritse sinua. Alkoholin nauttiminen tämän lääkkeen käytön aikana ei ole suositeltavaa. Tämä edesauttaa närästystä.

Osta Zantac

Voit ostaa Zantacia ilman reseptiä täältä, etkä tarvitse oman lääkärisi reseptiä. Koska kyseessä on reseptilääke, voimme kirjoittaa reseptin sinulle verkossa! Tämä on mahdollista, koska vahvistettu lääkäri tarkistaa täyttämäsi lomakkeen nähdäkseen, liittyykö lääkkeen käyttöön mahdollisia riskejä. Jos tällaisia riskejä ei havaita, lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin. Sen jälkeen voimme lähettää lääkkeen nopeasti antamaasi osoitteeseen.

( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
TILAA NYT