Sumatriptan

alk. 84,79 

james
( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
Vaikuttavat aineet Sumatriptan
Osasto:

Kuvaus

Mitä sumatriptaani on?

Sumatriptaani on migreenilääke. Sitä on saatavana seuraavissa muodoissa: tabletti, FTA-tabletti, peräpuikko, nenäsumute ja injektio.

Mihin tätä lääkettä käytetään?

Käytät tätä lääkettä klusteripäänsärkyyn ja migreeniin.

Miten sumatriptaani toimii?

Migreenikohtaukset saavat tietyt aivojen verisuonet laajenemaan. Sumatriptaani supistaa näitä verisuonia ja estää tulehdusaineiden vapautumista. Lääke saa hermojen välittämän ”kipuviestin” pääsemään aivoihin vähemmän voimakkaasti. Kärsit siis vähemmän kivuliaista päänsäryistä.

Ota tätä lääkettä ensimmäisten päänsäryn merkkien ilmaantuessa. Voit ottaa sitä myös sen jälkeen, kun sinulla on ollut päänsärkyä useita tunteja. Tämän lääkkeen vaikutukset eivät katoa.
Se, miten otat tätä lääkettä, riippuu käyttämästäsi lääketyypistä. Myös kahden annoksen välinen aika riippuu tästä:

Tabletti: otetaan veden kanssa pureskelematta vähintään 2 tunnin välein. Enintään kolme 24 tunnin aikana.
FTA-tabletti: otetaan ilman vettä.
Injektio: aseta patruuna injektiokynään ja noudata pakkauksen ohjeita. Injektio pistetään juuri ihon alle yläkäsivarteen tai reiteen. Aikaväli: vähintään 1 tunti. Enintään 2 injektiota 24 tunnin sisällä.
Nenäsuihke: aseta suihkeen pää sieraimeen ja tyhjennä se sitten. Jokainen tuubi sisältää yhden annoksen sieraimeen. Odota vähintään 2 tuntia ensimmäisen ja toisen annoksen välillä. Älä käytä enempää kuin 2 putkea 24 tunnin aikana.
peräpuikot: poista folio ja työnnä helmi peräaukkoon. 2 tunnin välein. Älä käytä yli 2 tablettia 24 tunnin aikana.

Kuinka tehokas tämä lääke on?

Sumatriptaani vähentää tehokkaasti migreenin ja klusteripäänsäryn oireita. Sumatriptaania ei kuitenkaan saa käyttää samanaikaisesti ergotamiinin ja metysergidin kanssa. Nämä ovat myös migreenilääkkeitä ja supistavat aivojen verisuonia. Tämä lisää haittavaikutusten riskiä.

Tämän lääkkeen käytön aikana ei ole suositeltavaa ajaa autoa tai juoda alkoholia. Älä myöskään käytä sitä raskauden tai imetyksen aikana. Tässä tapauksessa on parempi käyttää parasetamolia.

Harvinaisissa tapauksissa injektiokohdassa voi esiintyä kipua. Kun käytät nenäsumutetta, saatat saada nenäverenvuotoa tai kitkerää makua suussa. Tämän lääkkeen käytön yhteydessä voi esiintyä myös kuumia aaltoja, pahoinvointia ja huimausta. Niskasi voi jäykistyä, näkösi voi heikentyä tilapäisesti ja sinulla voi olla sydämentykytyksiä. Verenkierto ihossa voi heikentyä, ja sormet ja varpaat voivat palella.

Sumatriptaanin ostaminen

Haluatko ostaa sumatriptaania verkosta ilman reseptiä? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Vaikka sumatriptaani on reseptilääke, sinun ei tarvitse hakea reseptiä omalta lääkäriltäsi. Tämä on mahdollista, koska vahvistettu lääkäri tarkistaa täyttämäsi lomakkeen nähdäkseen, liittyykö lääkkeen käyttöön mahdollisia riskejä. Jos tällaisia riskejä ei havaita, lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin. Sen jälkeen voimme lähettää lääkkeen nopeasti antamaasi osoitteeseen.

( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
TILAA NYT