Hydrocortison

86,95 

james
( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
Osasto:

Kuvaus

Mikä on kortisonivoide?

Kortisonivoide on kortikosteroidiin perustuva voide. Nämä ovat hormoneja, joita tuotetaan lisämunuaisen kuoressa. On olemassa erityyppisiä kortikosteroideja, jotka kuuluvat eri luokkiin (eri vahvuudet). Yleisin kortikosteroidi voiteen muodossa on hydrokortisoni. Tämä on vähiten voimakas kortikosteroidi, joka kuuluu luokkaan I. Hydrokortisonivoide on 0,5-prosenttinen hydrokortisonipohjainen voide, jota käytetään ihosairauksien hoitoon. Voit ostaa tätä kortisonivoidetta 15 gramman tuubeissa.

Mihin kortisonivoidetta käytetään?

Hydrokortisonia käytetään ihosairauksien hoitoon: psoriaasi, ekseema, seborrooinen ihottuma ja muu kutina. Tämä voide on erittäin hyvä ihosairauden psoriasiksen parantamiseen (ilman infektiota). Psoriaasin voi saada tiettyjen ärsykkeiden vuoksi, jotka aiheuttavat immuunijärjestelmän immuunivasteen. Tämä saa ihosolut jakautumaan nopeammin. Uusia ihosoluja ei synny joka kuukausi vaan joka viikko tai 10 päivän välein. Tämä aiheuttaa ihon punoitusta, kipeytymistä ja kutinaa. Iho voi myös halkeilla, kuoriutua ja vuotaa verta. Näistä haavoista voi helposti saada tulehduksen. Haavoihin muodostuu näppylöitä, joissa on märkää. Sitä voi esiintyä missä tahansa, mutta useimmiten sitä esiintyy kyynärpäissä, polvissa, käsissä ja päänahassa.

Miten kortisonivoide toimii?

Aktiivinen kortikosteroidi hydrokortisoni torjuu immuunijärjestelmän puolustusreaktiota. Näin iho toipuu nopeammin ja kivuliaat oireet vähenevät.

Käytä
Vaurioituneelle iholle levitetään hydrokortisonia 2-3 kertaa päivässä. Älä tee tätä yli viikon ajan.

Kuinka tehokas kortisonivoide on?

Hydrokortisoni on tehokas erilaisten ihosairauksien hoidossa. Voit esimerkiksi käyttää sitä lievän tai keskivaikean psoriaasin hoitoon ilman infektiota. Voide ei kuitenkaan sisällä antibioottia, joka torjuu bakteereja tulehduksen sattuessa. Voide kuitenkin hoitaa oireita. Iho on vähemmän punainen ja turvonnut ja vähemmän kutiava. Älä levitä voidetta iholle yli viikon ajan.

Voit juoda alkoholia tämän lääkkeen kanssa. Alkoholi ei vaikuta voiteen vaikutukseen. Voit myös ajaa autoa, kunhan sinulla ei ole sivuvaikutuksia, jotka voivat vaikuttaa ajokykyysi. Älä käytä raskauden tai imetyksen aikana.

( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
TILAA NYT