EpiPen

115,90 

james
( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
Osasto:

Kuvaus

Mikä on EpiPen?

EpiPen on adrenaliini-injektio, jonka pistät reisiluuhun lievittämään hengenvaarallisen akuutin allergisen reaktion oireita. Se on reseptilääke.

Mihin tätä lääkettä käytetään?

Tätä lääkettä käytetään anafylaksian tai akuutin allergisen reaktion hoitoon, joka on hengenvaarallinen. Se vähentää oireita, jotka johtuvat anafylaktisesta reaktiosta esimerkiksi maapähkinöille ja pähkinöille, hyönteisten puremille tai pistoksille ja tietyille lääkkeille.

Miten EpiPen toimii?

Vaikuttava aine on 0,3 mg adrenaliinia, joka on adrenaliinin muunnos. Tämä aine saa verisuonet supistumaan ja verenpaineen nousemaan. Tämä mahdollistaa sydämen toiminnan jatkumisen ja vähentää kudosten, kuten kurkun, turvotusta. Se helpottaa hengittämistä.

Sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa oikeasta annostuksesta. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen antaa toinen EpiPen 5-15 minuutin kuluttua, joten pidä aina kaksi pistosta valmiina.

Käyttö:

  1. Tartu kynään sillä kädellä, jolla haluat antaa injektion. Aseta peukalosi sinisen suojakorkin sivulle.
  2. Irrota sininen suojakorkki kynästä.
  3. Työnnä kynä reiteen 10 cm:n etäisyydeltä pystysuorassa liikkeessä. Kuulet ja tunnet naksahduksen. EpiPen voidaan antaa myös vaatteiden kautta.
  4. Pidä kynää reidessä 10 sekunnin ajan.
  5. Kun kynän ikkuna on peitetty, injektio on valmis.
  6. Poista kynä reisiluun luusta ja hiero injektiokohtaa 10 sekunnin ajan.
  7. On suositeltavaa, että opastat myös lähisukulaisia, ystäviä, työtovereita jne. käyttämään EpiPeniä oikein. Käytettyä EpiPen-kynää ei saa missään tapauksessa asettaa uudelleen jalkaan. Vältä alkoholin nauttimista välittömästi EpiPenin käytön jälkeen.

Kuinka tehokas tämä lääke on?

EpiPen toimii vakavan allergisen reaktion oireiden hallitsemiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että allerginen reaktio olisi kokonaan hävinnyt sen jälkeen, kun olet käyttänyt EpiPeniä. Vaikka adrenaliinipistos hillitsisi vakavimpia oireita, on silti välttämätöntä, että lääkäri hoitaa allergiaasi. Siksi soita hätänumeroon tai ilmoita lääkärillesi välittömästi, kun anafylaksia ilmenee.

EpiPenin käytön jälkeen voi esiintyä epäsäännöllistä sykettä, korkeaa verenpainetta, hengitysvaikeuksia, hikoilua, huimausta ja päänsärkyä. Saatat myös tuntea pahoinvointia tai oksentaa, tuntea olosi heikoksi ja täriseväksi tai kokea ahdistusta ja hermostuneisuutta. Kerro lääkärillesi, jos sinulla on jokin näistä haittavaikutuksista.

Jos käytät muita lääkkeitä, on suositeltavaa keskustella EpiPenin käytöstä lääkärin kanssa mahdollisista yhteisvaikutuksista.

Vaikka adrenaliini-injektio ei vaikuttaisi ajokykyysi, anafylaktinen reaktio voi vaikuttaa ajokykyysi. Jos reaktio ilmenee, älä aja.

EpiPenin ostaminen

Haluatko ostaa EpiPeniä ilman reseptiä? Voit ostaa EpiPenin verkosta ilman lääkärin reseptiä täältä. Tämä on mahdollista, koska vahvistettu lääkäri tarkistaa täyttämäsi lomakkeen nähdäkseen, liittyykö lääkkeen käyttöön mahdollisia riskejä. Jos tällaisia riskejä ei havaita, lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin. Sen jälkeen voimme lähettää lääkkeen nopeasti antamaasi osoitteeseen.

( Resepti + Lääke + Toimitus 24 kuluessa )
TILAA NYT